Lajin aloittaminen

Helpoin tapa aloittaa ratsujousiammunta on osallistua ratsujousiammunnan alkeis- tai peruskurssille, joita järjestetään tasaiseen tahtiin etenkin kylmimmän talvikauden ulkopuolella. Alkeiskursseille vaaditaan yleensä perusratsastustaito eli kyky hallita hevonen turvallisesti kaikissa askellajeissa. Jousiammunnasta sen sijaan ei tarvitse olla kokemusta entuudestaan ja varusteet saa vuokrattua ESRAJA:lta kurssin ajaksi. Ajankohtaisinta tietoa tulevista alkeis- ja peruskursseista löydät ESRAJA:n tapahtumakalenterista! Toinen vaihtoehto on varata yksityinen alkeistunti ratsujousiammunnan opettajalta.

Alkeis- / peruskurssilla saat ensikosketuksen lajiin, siinä tarvittaviin välineisiin ja tekniikkaan. Monelle ajankohtaista on seuraavaksi ostaa oma jousi ja nuolet. Vinkkejä juuri sinulle sopivien varusteiden hankkimiseen saat opettajaltasi ja jousikauppiaalta. Perusperiaatteena kannattaa pitää sitä, että mielummin hankkii hiukan liian kevyen kuin liian raskaan jousen, ja alkuun mielummin liian pitkät kuin liian lyhyet nuolet. Alussa tyypillisin paunamäärä on 20-30# ja nuolten pituus 33″. ESRAJA:n lainavälineitä on myös mahdollista vuokrata treeneissä ja kursseilla, niin että pääset kokeilemaan eri tyyppisiä jousia ennen kuin valitset millaisen hankit itsellesi.

Alkeis- / peruskurssin käyneillä on oikeus osallistua treenirinkiemme toimintaan. Ratsujousiammuntatreenejä pyörii eri puolilla Etelä-Suomea, osa vapaatreenien periaatteella ja osa ohjattuina treeneinä. Listan treeniringeistä löydät TÄÄLTÄ. Tutustuthan jokaisen treeniringin sääntöihin ennen ilmoittautumista! Yleisesti uudet tulijat otetaan innolla vastaan ja mukaan lähtemistä ei kannata arastella.

ESRAJA:n aktiivinen kurssitarjonta mahdollistaa jatkuvan oppimisen ja kehittymisen lajissa. Teemakurssit, vierailevat opettajat ja leiripäivät tarjoilevat oivan tilaisuuden harrastaa monipuolisesti ja kehittävästi. Suurin osa kursseista on avoimia kaikille peruskurssin käyneille ratsujousiampujille, joten ilmoittaudu rohkeasti mukaan kiinnostaville kursseille!

ESRAJA tarjoaa myös hyvät puitteet omien taitojen testaamiseen kisaradoilla. ESRAJA:n kilpailut ovat lämminhenkisiä ja tärkeintä on itsensä voittaminen. Kisoja on leikkimielisistä pikkujoulukilpailuista kansainvälisiin Postal Match-etäkilpailuihin ja ESRAJA:n mestaruuskilpailuihin saakka.

Käytännössä ratsujousiammuntaa harrastaessa usein yhdistyvät itsenäiset harjoitukset maasta käsin ampuen, ratsastaminen, ratsujousiammuntatreenit, mielenkiintoisilla kursseilla käyminen ja oman kiinnostuksen mukaan omalla kilpailupolulla eteneminen.

ESRAJA:n jäseniä on hyvin monenkirjava joukko ja otamme ilolla vastaan uudet jäsenet!